Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αμπελοβλάσταρα τουρσί


Τώρα που είναι η εποχή τους, για να τα γευόμαστε όλες τις άλλες!

Υλικά:
1 κιλό περίπου αμπελοβλάσταρα (εννοείται αράντιστα)
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μάραθο
αλάτι χοντρό
πιπέρι μαύρο σε κόκκους
ξίδι
λάδι

Καθαρίζουμε τα βλαστάρια από τυχόν σκληρά κοτσανάκια και τα πλένουμε πολύ καλά.
Τα ζεματάμε για δέκα λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο,  εναλλάξ, με το σκόρδο κομμένο σε χοντρές φέτες, τον μάραθο ψιλοκομμένο και το πιπέρι.
Γεμίζουμε το βάζο με άλμη (1 κούπα νερό και 3 κ. γ. αλάτι χοντρό), ξίδι και δύο εκατοστά λάδι για καπάκι.
Κλείνουμε καλά, το κουνάμε και το αφήνουμε τουλάχιστον για τρεις βδομάδες μέχρι να αρχίσουμε να "δοκιμάζουμε".
(Το αλάτι στην κατσαρόλα, καθώς και το πιπέρι στο βάζο είναι ανάλογα με τις ορέξεις μας)

2 σχόλια:

  1. Για ποιόν λόγο φίλτατε Βασίλη δεν ασχολείσαι με την εμπορία και διακίνηση τέτοιων βιολογικών αριστουργημάτων,έστω και μέσω κυβερνοχώρου? Δηλαδή πιο μαγκιόρες είναι οι [θιες] που μοσχοπουλάνε γλυκά του κουταλιού και χαλβάδες? Κάνε το χόμπι σου,μοίρασε στον κόσμο από τις γεύσεις σου και πάρε καμιά ξεκούραστη δραχμούλα!!!Με σεβασμό στον Πρωτόπλαστο κ.Presvis!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι κακή ιδέα, τώρα μάλιστα που μετακόμισα και σε σπίτι με κήπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή