Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Πίτα με ρόκα και σέσκουλα

Η πρώτη πίτα απ' το μποστανάκι μας...


...με χειροποίητο φύλο φυσικά!

Υλικά:

για τη γέμιση
1/2 κιλό ρόκα
250 γρ. σέσκουλο
2 κρεμμύδια φρέσκα
1/2 κιλό φέτα
2 αβγά
1 ποτήρι του νερού λάδι
2-3 φυλλαράκια δυόσμο

για το φύλλο
1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
1/2 κ. γ. αλάτι
1/4 κ. γ. πιπέρι
1/2 κ. γ. μαγειρική σόδα
αλεύρι, όσο πάρει.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι και τη σόδα. 
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ, μαδάμε τη ρόκα, ώστε να αφαιρέσουμε τα σκληρά κοτσάνια και ψιλοκόβουμε τα φύλα καθώς και αυτά του σέσκουλου και τα κρεμμύδια μαζί με τα φύλλα τους.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια λεκάνη, προσθέτοντας τη φέτα τριμμένη με το χέρι, τα αβγά τα 3/4 του ποτηριού με το λάδι και τα φυλλαράκια του δυόσμου.
Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε κατά μέρος.
Αφού η ζύμη μας έχει ξεκουραστεί, τη χωρίζουμε στα δύο και ανοίγουμε φύλλα.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο.
Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο γυρνώντας τις άκρες ώστε να κλείσουν αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι και χαράζουμε τα κομμάτια.  
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40' στους 190 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου