Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Λικέρ από μαύρη σταφίδα (Κορινθιακή)

Θέλει υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα μετράει!


υλικά
1 κιλό ρόγες από μαύρη σταφίδα (Κορινθιακή)
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
φύλλα αρμπαρόριζας



Βάζουμε τις ρόγες της σταφίδας σε γυάλινο βάζο και σκεπάζουμε με τη ζάχαρη. Κλείνουμε με τούλι για να μην μπουν ανεπιθύμητοι επισκέπτες και τα αφήνουμε για μια βδομάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.


Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ήδη υγροποιημένο μείγμα το τσίπουρο και τα φύλλα αρμπαρόριζας, κλείνουμε καλά και αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα.
Τέλος σουρώνουμε και περνάμε το λικεράκι μας δυο φορές από χάρτινο φίλτρο καφέ. 



1 σχόλιο:

  1. Γιατί η κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα είναι διατροφικός θησαυρός και μάλιστα αποκλειστικά ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ;
    Ανακαλύψτε το εδώ:
    https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/
    https://greekraisins.wordpress.com/
    http://goo.gl/GdRG1R

    ΑπάντησηΔιαγραφή