Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Παντζαρόπιτα "γυμνή" (μπλέτσι, όπως λένε και στο χωριό μου)


Υλικά
4 κούπες ωμά παντζάρια (βολβούς), τριμμένα στο χοντρό τρίφτη του τυριού
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα
1 κούπα λάδι
2 αβγά
2 κούπες φέτα τριμμένη με το χέρι
1 κούπα μαϊντανό χοντροκομμένο
1 κ. σ. ρίγανη
αλάτι (αν η φέτα είναι πολύ αλμυρή, δεν χρειάζεται)
πιπέρι (ανάλογα με την όρεξή σας)

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το αλατοπίπερο, τα αβγά, το γάλα και το λάδι.
Προσθέτουμε τα παντζάρια (μαζί με ότι χυμούς έχουν βγάλει στο τρίψιμο), τη φέτα, το μαϊντανό, τη ρίγανη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο κουρκούτι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλήσει η πίτα μας.
Αδειάζουμε το κουρκούτι μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , για μια ώρα, στους 185 βαθμούς C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου