Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Παντζάρια, τουρσί




Υλικά:
παντζάρια (μόνο βολβοί)
σκόρδα (κατά βούληση)
ξύδι



Πλένουμε τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε, μεγάλα κομμάτια.
Τα βράζουμε στον ατμό (σε χύτρα 5', σε απλή κατσαρόλα μέχρι να τρυπιούνται και να μένουν στο πιρούνι).
Στο μεταξύ, κόβουμε ροδέλες τα σκόρδα.
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το ξύδι.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με τα παντζάρια, τοποθετώντας ενδιάμεσα τις ροδέλες σκόρδου.
Συμπληρώνουμε με το ζεστό ξύδι, σφραγίζουμε καλά και αναποδογυρίζουμε, τα βάζα, μέχρι να κρυώσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου