Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Παντζάρι, γλυκό κουταλιού!





Υλικά:
Παντζάρια (μόνο βολβοί)
1 λεμόνι
Ζάχαρη
Νερό
Φύλλα αρμπαρόριζας (ή βανίλια)

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα παντζάρια.
Τα βράζουμε στον ατμό (σε χύτρα 5', σε απλή κατσαρόλα μέχρι να τρυπιούνται και να μένουν στο πιρούνι).
Το νερό (που έχει πάρει το χρωματάκι του), δεν το πετάμε. 
Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια, ανάλογα με το γούστο μας.
Στο νερό που λέμε παραπάνω, προσθέτουμε τόση ζάχαρη, όσο είναι το βάρος των παντζαριών μας και μόλις αρχίσει να βράζει το (κόκκινο) σιρόπι μας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα παντζάρια, το χυμό από το λεμόνι και τα φύλλα αρμπαρόριζας (ή τη βανίλια).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αφαιρούμε τα φύλλα αρμπαρόριζας (αν έχουμε βάλει), γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, όσο το γλυκό μας είναι ζεστό και τα αφήνουμε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα, για να σφραγίσουν αεροστεγώς.

(Όταν κερνάμε, δεν λέμε τι γλυκό είναι. Έκπληξη!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου