Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Πολτός σκόρδου


ὑλικά
σκόρδα (ξερά, ἑλληνικά)
ἀλάτι
λάδι

Ξεχωρίζουμε τίς σκελίδες καί ὅπως εἶναι, μαζί μέ τή φλούδα τους, τίς βουτᾶμε γιά τρία λεπτά σέ βραστό νερό· αὐτό τό κάνουμε γιά νά ξεφλουδιστοῦν πιό εὔκολα καί ὄχι γιά νά βράσουν. Ὁ σκοπός μας εἶναι νά φτιάξουμε ἕναν πολτό κανονικοῦ σκόρδου (ὄχι ἕνα ἐλαφρύ σκορδοσκεύασμα), πού θά μποροῦμε νά χρησιμοποιοῦμε ἀντί σκόρδου, μέ τό ἴδιο ἀποτέλεσμα.
Κλείνουμε, καλά, τίς ζεστές σκελίδες, σέ μιά σακούλα τοῦ sούper mάrket καί τίς ἀφήνουμε ἐκεῖ, μέχρι νά κρυώσουν. Ἔτσι, τό ξεφλούδισμά τους θά γίνει, πανεύκολα, μέ τά δάχτυλα.
Ἀφοῦ τίς ξεφλουδίσουμε, τίς ἀνοίγουμε στή μέση, ἀφαιροῦμε τό φῦτρο καί τίς βάζουμε στό μπλέντερ, μέ λίγο λάδι (πού θά βοηθήσει στήν πολτοποίηση) καί λίγο ἀλάτι καί κάνουμε τόν πολτό.
Γεμίζουμε ἀποστειρωμένα βάζα καί συμπληρώνουμε μιά κουταλιά λάδι γιά στεγανοποίηση.
Κάθε φορά πού χρησιμοποιοῦμε μιά ποσότητα (ἕνα κουταλάκι τοῦ γλυκοῦ = μιά σκελίδα σκόρδο), φροντίζουμε ὥστε ὁ πολτός πού μένει στό βάζο νά καλύπτεται ἀπ' τό λάδι.
Διατηρείται στο ψυγείο, μετά τό ἄνοιγμα.
  

2 σχόλια: