Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Μαρμελάδα ἀπό μανταρίνι χιώτικο



λικά
μανταρίνια χιώτικα (τά πιό γλυκά πού
χω φάει)
ζάχαρη
λεμόνι
(ο
ποσότητες στήν κτέλεση)


Κόβουμε τά μανταρίνια
ριζόντια στή μέση γιά νά φαιρέσουμε τά κουκούτσια...

...καί ταν λέμε κουκούτσια, ννοομε πολλά κουκούτσια (τσι εναι τά χιώτικα, λλά δέν τά συγκρίνω μέ κανένα λλο).

 δο καί τό ποτέλεσμα, μετά τό ξεκουκούτσιασμα.

ρθε στιγμή νά χωρίσουμε τή φλούδα πό τίς μισοφέτες.
(στή συγκεκριμένη κτέλεση, τό βάρος τς ψίχας ταν 3 κιλά). 


Τίς φλοδες δέν τίς πετμε. Τίς μαζεύουμε σέ μιά κατσαρόλα.


χοντας, λοιπόν, ξεχωριστά τά φλούδια καί τήν ψίχα, εμαστε τοιμοι γιά τά περαιτέρ.
Μέ να μεγάλο μαχαίρι χοντροκόβουμε τίς φλοδες, πως εναι μέσα στήν κατσαρόλα.
Προσθέτουμε νερό, μέχρι νά σκεπάσει
 τό περιεχόμενο τς κατσαρόλας (2 λίτρα).
Βράζουμε γιά 5 λεπτά καί φήνουμε γιά λλα 15 τίς φλοδες μέσα στό βραστό νερό.
Σουρώνουμε, πιέζοντας, στε νά πάρουμε λο τό λαδάκι τς φλούδας, ξαναρίχνουμε τό ζουμί στήν κατσαρόλα καί προσθέτουμε τήν ψίχα.
Βράζουμε γιά 30 λεπτά.
Μέ τό χειρομπλέντερ πολτοποιο
με μερικς τό περιεχόμενο τς κατσαρόλας (νά μή γίνει χυλός).
Προσθέτουμε 1 λίτρο φρέσκο χυμό μανταρινιο
, τή ζάχαρη (1,5 κιλό) καί συνεχίζουμε τό βράσιμο μέχρι νά δέσει μαρμελάδα μας.

Μόλις δέσει, προσθέτουμε το χυμό πό να ζουμερό λεμόνι, νακατεύουμε καλά καί μοιράζουμε σέ ποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου