Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

pizza






λικ γι τ ζμη
2 κοπες λερι γι λες τς χρσεις
2/3 κοπας χλιαρ νερ
1/3 κοπας λδι
12,5 γραμμρια (μισ κβο) νωπ μαγι
1 κ.γ. ζχαρη
1 κ.γ. λτι

λικ γι τ σλτσα
3 κ.γ. πελτ
3 κ.γ. λδι
1 κ.γ. ξδι
1 κ.γ. ζχαρη
1 κ. σ. ργανη θυμρι

Σ
μι λεκνη νακατεουμε τ λερι κα τ λτι.
Στν κοπα μ τ χλιαρ νερ, διαλουμε τ μαγι, μαζ μ τ ζχαρη.
φνουμε, περπου 15 λεπτ, ν ρχσει μαγι ν "τρώει" τ ζχαρη.
Συμπληρνουμε τ λδι στν κοπα κα δειζουμε στ λερι.
Δουλεουμε τ ζμη μ τ χρι κα διαπιστνουμε τι σιγ σιγ λαστιχνει κα δν κολει.
Σκεπζουμε μ μι πετστα κα τν φνουμε ν ξεκουραστεῖ κα ν παχνει, γι μισ ρα.
πλνουμε τ ζμη σ ταψ, στρωμνο μ λαδχαρτο κα ψνουμε στος 230 βαθμος, γι 15 λεπτ, στ μεσαα σχρα.
Στ μεταξ, τοιμζουμε τ σλτσα, χτυπντας λα τ λικ της, σ να βαζάκι.
ταν ζμη μας χει πρει χρωμματκι, πλνουμε τ σλτσα, τ τυρι κα ,τι λλο τραβει ρεξ μας κα ψνουμε γι 10 λεπτ, πλι στος 230 βαθμος (μνο τν κτω σκλα), στν κτω τελευταα σχρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου